Scroll down

Kısa Film Yarışması 2 - Engelsiz Filmler Festivali

Özet

Kısa Film Yarışması 2 - Engelsiz Filmler Festivali

Kısa Film Yarışması 2 - Engelsiz Filmler Festivali

Kısa Film Yarışması 2 - Engelsiz Filmler Festivali

74'

Gösterim Tarihleri: 8 Haziran 15:30 - 11 Haziran 18:00

Paltonun Altında

Rusya, 2023, 12 dakika

Renkli, Rusça; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Natalia Dementyeva

Senaryo: Polina Glukhova

Görüntü Yönetmeni: Andrei Fenochka

Kurgu: Natalia Dementyeva, Andrei Fenochka

Ses: Konstantin Goldynsky

Oyuncular: Inna Budnikova, Daniel Pugaev

Vlad, paltosunda tuhaf bir nesne bulunca hemen bu sinsi şeyin son zamanlarda yaşadığı tüm başarısızlıkların sorumlusu olduğu kararına varır. Vlad'ı bu inancının doğru olamayacağına ikna etmeye çalışan kız arkadaşı Sasha, aralarındaki doğaüstü sorunları gerçek sorunlara dönüştürür. Film, genç bir çiftin hayatlarını onarma ve ölmekte olan bir ilişkiyi yeniden inşa etme çabalarını ezoterik temaları kullanarak ele alıyor. Sorunlarımızın mistik bir ritüel aracılığıyla çözüleceğine kendimizi inandırmamız gerçekten mümkün mü, yoksa yine de gerçeklerle yüzleşmek zorunda mı kalırız?

Natalia Dementyeva

Natalia Dementyeva 1994 yılında St. Petersburg'da doğdu. Gerasimov Sinematografi Enstitüsü'nden mezun oldu. 2021 yılında Senaristler ve Film Yönetmenleri için Yüksek Öğrenim Programı'ndan film yönetmeni olarak mezun oldu.

Her Gün Biraz Daha Kolay

Türkiye, 2023, 20 dakika

Renkli, Türkçe; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen Director: Çağıl Bocut

Senaryo: Çağıl Bocut, Tuğba Kocaefe

Görüntü Yönetmeni: Andaç Karabeyoğlu

Kurgu: Ayris Alptekin

Müzik: Ozan Türkyılmaz, Güneş Özgeç

Ses: Cenker Kökten

Yapımcı: Çağlar Bocut, Gülen Gözkara Saygı

Oyuncular: Deniz Ülkü, İlayda Elif Elhih, Fatih Sevdi, Deniz Celiloğlu, Doğa Karakaş

17 yaşındaki Cemre yıllardır bölgesel yüzme takımı yarışlarına hazırlanmaktadır. İyi bir antrenmanın ardından, antrenörü yarıştan önce kendisine fazla yüklenmemesini tavsiye eder. Ancak Cemre'nin lise sınavlarına, erkek arkadaşına ve ailesine zaman ayırma çabası, antrenörünün tavsiyesine uymasını mümkün kılmaz. Uykusuz geçen bir gecenin ardından Cemre, yaşadığı travmatik bir olay nedeniyle yarışmaya geç kalır. Ne var ki bu olay karşısındaki tavrı da beklenmedik olacaktır.

Çağıl Bocut

2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Londra Kingston Üniversitesi'nde Film Yapımı bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2010-2012 arasında SAE Institute İstanbul şubesi Dijital Film ve Animasyon bölüm başkanlığı görevini gerçekleştirdi. 2018 senesinde Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi - Sinema Televizyon dalında doktorasını tamamladı. 2021 yılında yönetmenliğini ve senaryosunu üstlendiği ilk filmi “Sardunya”, birçok film festivalinden ödülle ayrıldı.

Zilden Sonra

İran, 2023, 12 dakika

Renkli, Farsça; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Shahrzad Ebrahimi

Senaryo: Shahrzad Ebrahimi

Görüntü Yönetmeni: Davood Malek Hosseini

Kurgu: Arad Navizi

Ses: Saman Shahamat

Yapımcı: Farbod Jalali

Oyuncular: Maryam Moghadam, Nima Shakibaei, Negin Moradi, Pooria Ghaderi

2024 Atina Uluslararası Film + Video Festivali; Programcılar Ödülü

Altı yaşındaki Pooria adlı bir çocuğun doğum günü için anaokulunda bir parti düzenlenir. Partinin yıldızıysa herkesin odak noktasında olan Külkedisi Sindirella kılığındaki kiralık aktristir. Bir yandan kayda alınan doğum günü partisi bir ev videosu estetiğiyle ekrana yansırken küçük Pooria, Külkedisi Sindirella’ya âşık olur. Elden ele dolaşan kamera, bu masalsı partinin perde arkasını da kayda alacaktır.

Shahrzad Ebrahimi

Shahrzad Ebrahimi 1996 yılında İran'ın Rasht kentinde doğdu. Tahran Sanat Üniversitesi'nden halı tasarımı alanında mezun oldu. Tiyatroda yönetmenlik yapmaya başladı ve birkaç yıl boyunca üst üste öğrenci tiyatro festivaline katıldı. İlk tiyatro oyunu, hem yazıp hem yönettiği “Drop of Water on a Hot Stone” olan yönetmenin kendisinin yazıp yönettiği ilk sinema deneyimi ise “Zilden Sonra” isimli bu kısa film.

Seçme Filmi

Fransa, 2023, 10 dakika

Renkli, Fransızca; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Valentin Coste, Florent Beaudot

Senaryo: Sacha Madar

Kurgu: Léo Hervé

Müzik: Pierre Maury

Yapımcı: Simon Chantrait, Gaston Cattin

Oyuncular: Elie Kaempfen, Pierre Morice, Manuel Sinor, Sara Zinger, Maxime Peyron

Gelecek için umut vadeden yetenekli genç oyuncu Maxime, kariyerinin henüz başında büyük bir çalışma hırsına sahiptir. Bir gün karşısına en sevdiği yönetmen olan David Sunderbergh’in yeni projesinde çalışma fırsatı çıkar. Büyük yönetmenin yeni filminde rol alabilmek için elinden gelen her şeyi yapabilecek olan Maxime, hayatının en iyi seçme performansını kaydetmek üzere kolları sıvar. Ortaya benzersiz bir seçme filmi çıkacaktır.

Valentin Coste, Florent Beaudot

Florent Beaudot ve Valentin Coste ilk kez film okullarının sıralarında tanıştılar. Kısa sürede yaratıcı bir ortaklık içine girdiler. Florent sette hiçbir şeyi şansa bırakmamakla sorumluyken, Valentin oyuncuları yönetmekle ilgilenir. Aralarındaki tamamlayıcılık, ikilinin özellikle sevdikleri bir tür olan komediye duydukları ortak zevke de yansıyor.

Otuz Saniye

Rusya, 2023, 20 minutes

Renkli, Rusça; Türkçe ayrıntılı altyazı, İngilizce altyazı

Yönetmen: Ivan Sosnin

Senaryo: Ivan Sosnin, Andrey Zarshchikov, Svetlana Chaplygina, Maria Orlova

Görüntü Yönetmeni: Vsevolod Ledovsky

Kurgu: Ivan Sosnin, Marina Kalcheva

Müzik: Arsen Baderkhan

Yapımcı: Vitaly Baranenko, Yana Shmaylova

Yapım: StudioCanal UK, Sixteen Films, Why Not Productions

Oyuncular: Sergey Gilev, Olga Lerman, Irina Plesnyaeva, Yesenia Shchipanova

Hastanede palyaçoluk yapan Artyom ve Natasha gönüllülük deneyimleri hakkında video blog tutmaktadırlar. Varya adında bir kız çocuğu uzun süredir hastanede tedavi görmektedir. Kahramanlarımız, Varya için endişelenmektedir. Çünkü ne kadar uğraşsalar da küçük kızı güldürme konusunda başarısız olurlar. Bir gün Artyom, kızın annesinin onu ziyaret etmeyi bıraktığını öğrenir ve ona sadece kendisinin yardım edebileceğini fark eder.

Ivan Sosnin

Ivan Sosnin, Rusya’daki Ural Dağları bölgesinde doğdu. Öğrenciyken çalışmaya başladığı ajansta reklam filmleri ve müzik videoları çekti. Sonrasında birçok kısa film ve iki uzun metrajlı film yönetti. Filmleri, Sapporo Film Festivali, Vancouver Film Festivali, Cottbus Film Festivali gibi önemli uluslararası festivallerde ödüllendirildi. 2019 yılında “Interview” adlı kısa filmi, Kinotavr'da Rus Sinema Tarihçileri ve Film Eleştirmenleri Birliği tarafından onurlandırıldı ve Altın Kartal Ödülü'nü kazandı.

  • Vizyon Tarihi08 Haziran 2024
Kısa Film

Oyuncular

Seanslar

Bu tarihte herhangi bir seans bulunamadı!

Filmler